Najtovo osmý leden
Zima ve Španělích vypadá zpravidla jinak
Archiv

Začnu smutnou zprávou - kamarád Gard z Litvínova přešel duhový most v nádhedném věku 11,5 roku. Já ho nikdy neviděl, jen pár fotek, ale byl to páníkův kámoš. A podle mne je škoda každého psíka, dogy zvláště. Věřím, že nyní má plné misky hovězího a nemusí být na tkaničce.
Jinak teda ten první týden nic moc. A přitom to nezačalo úplně špatně - objevovali jsme místa, kam panička chodila na houby co předškolačka. A nevybírali si špatně. Jen teda dlouhý to moc nebylo, protože - záda, no. A pak jsem měl klidový režim, protože - záda. Pak pršelo mocmoc a panička řekla, že bychom měli aspoň na kousek někam, třeba do Karlova. Ale páník má raději vodopády, a tak jsme šli tam a bylo to dobrodružný, protože potok si vzal cestu a nebylo snadné jej překonat, museli jsme provádět obchvat a celkově fakt dobrodružný. Jenže mi tak jako trochu přestaly chodit obě zadní, nejen levá. Tak jsme zase šli zpátky a že prý to klidový režim spraví. Nojo, ale někdo zazvonil, vypravil jsem se otevřít a nějak se mi zamotaly packy na schodech a už to bylo. Tak jsem zase pod práškama (mi to neva, balej je do másla, to je stravitelný) a mám zaracha. Místo výpravy někam ven jsme procházeli sídliště! Ale zase jsme u azylového domku potkali srnku, takže vlastně příroda trochu byla. Jen nevím, jestli šla do kostela nebo k Pirátovi. Ale každopádně mám prostě zaracha a i když se fakt snažím, abych vypadal zdravě, tak mě občas ty zadní nějak zlobí. No a teda občas i levá přední, no. Ale to jsem už překonal, vylezl jsme na kanapíško a začínám intenzivně přemýšlet. A k tomu fakt nohy nepotřebuju, i když teda občas běhám a štěkám a lidi se mi smějou. Marně jim říkám, že každej jsme nějakej.
Psáno 8.1.2022

Night de Garaba duhový most přešel 8.1.2022 před 21.hodinou.

V úterý, 11.1.2022 mělo být totální jasno, byl naplánován pokus o focení svítání z Klíče. Night se účastnil již jen v našich srdcích. Ale kdyby viděl ty výhledy, ukrutně by se smál.

A snad nevadí, že už dnes víme, že po Aronce, Xerínovi, Betě a Najtovi přijde

Yoda.

Tak trochu natruc jsme vyrazili na trasu, kterou ani Yoda nezvládne, Najtík by některé partie oplakal přivázán k tyči. Ale vzpomínali jsme na něj vydatně. Jetřichovice, něco skal a vyhlídek.

Celý týden spíše bloumáme, v baráku pomalu chystáme vše tak, aby štěník Yoda byl v bezpečí. Je zajímavé, jak snadno se po těch bezmála osmi letech vykouří z hlavy, jak moc divoká umí štění doga být. Už se moc těšíme, všichni, dnes dokonce i Otročínští naznačili zájem o Yodu. Tak snad bude mít dostatek lidských kamarádů. V pátek pro něj jedeme, snad.
Psáno 22.1.2022